Een tatoeage laten verwijderen

Hoewel tatoeages uiteindelijk een ‘boodschap voor het leven’ moet zijn, kan men soms spijt krijgen van de tekening, of kunnen er andere ontwikkelingen zijn die er toe leiden dat een tatoeage verwijderd moet worden.

Er zijn producten die gebruikt kunnen worden om tatoeages te verwijderen. Het nadeel van veel van deze producten is dat ze, in sommige gevallen, tot gezondheidsrisico’s en huidbeschadiging kunnen leiden.

Het gebruiken van een laser is een van de weinige methodes om een tatoeage te verwijderen die niet gepaard gaat snijden in de huid. In plaats daarvan maakt men gebruik van lichtpulsen in een zeer hoge concentratie om zo de tatoeage te verwijderen. Wanneer uw tattoe klein is, kunt u deze daadwerkelijk helemaal laten verwijderen in slechts een behandeling. Veelal zult u echter meerdere keren terug moeten komen de tatoeage volledig te laten verwijderen.

Een andere methode is Salabrasion. Daarbij wordt een zoutoplossing op de huid gesmeerd die de bovenste huidlaag doet opwarmen. Daarna wordt deze weggeschraapt. Door dit verschillende keren te doen wordt de tatoeage stukje bij beetje verwijderd. Salabrasion is een oude methode voor het verwijderen van tatoeages die al door de Grieken en Romeinen werd toegepast.

Verwijdering crèmes zijn de goedkoopste en minst pijnlijke methode om tatoeage verwijderen. Het nadeel van deze potentiële oplossingen is dat de effectiviteit ervan is afhankelijk is van de regelmaat en gebruik van deze crèmes. De cremes kunnen duur zijn en vereisen 3 tot 9 maanden de tijd om de tatoeage echt te vervagen. Over het algemeen kunnen zelfs zwart en blauw eenvoudig worden verwijderd. Tatoeage verwijdering is in veel opzichten net zo riskant als het plaatsen van de tatoeage. Bij donkere tatoeages werkt hiet niet erg goed om grote lappen tatoeages in een keer te laten verwijderen. Voor dergelijke tatoeages dient men verschillende keren terug te komen.

Als laatste optie is er ook TCA of trichloorazijnzuur. Dat kan worden gebruikt als een chemische vervellingsagent. Het is verkrijgbaar als set om het zelf thuis te doen. Wij raden dat echter sterk af. TCA kan leiden tot gezondheidsrisico’s, zoals ernstige brandwonden en verwondingen als gevolg van de toepassing van zuur op uw huid.